Spa Massage & Therapeutisk behandling

Adress:  Harlund Humlan 1 

              61195 Nyköping

epost: humlanfrisk@gmail.com


Orgnr: 540308-6910

Godkänd för F-skatt


Lite om mig och mina behandlingar!

13 år i branchen och lång erfarenhet av behandlingar och massage.


Jag har arbetat i flera olika yrken under mitt liv som varit tunga och slitsamma för kroppen innan jag kom in på denna bana. I början av 1990-talet kom jag i kontakt med behandlingar av denna typ för första gången då jag själv var i stort behov av hjälp med olika problem i armar, ben och rygg. Resultatet av den hjälp jag fick tyckte jag var fantastisk och utmynnade i utbildning till Massör. Sen har jag byggt på med andra utbildningar och har nu en som jag tycker fungerande "verktygslåda".


Här kan du få: 


flera olika behandlingar som jag hoppas ska passa dig. Klassisk Massage, Gravidmassage, Avstressande Taktil-massage och Massage av Skalp, Nacke och Axlar eller Spabehandlingar för dig som bara vill koppla av en stund.Gravida kan med hjälp av ett speciellt hjälpmedel för att kunna ligga bekvämt få njuta av valfri massage ända upp i nionde månaden.

Alla är välkomna även utan några problem att lösa, bara för en stund med en skön behandling eller för att fly vardagens stress och bara få vara för sig själv några timmar.


Hjälp med behandlingar mot problem som: 


Migrän / Spänningshuvudvärk, Käkbesvär, Ryggskott, Nackspärr, Musarm, Tennisarmbåge, Höftlederna (som även behöver hjälp före och efter operation om operationen är för minst 6 månader sedan), Ischias, Ländryggsbesvär, Knäproblem, Vissa besvär med svanskotan, Bålmuskulaturen (kan vara orsaken till ont i ryggen). Specialitet är axlar och skuldror. 


Det mesta går att göra lite bättre!


Jag brinner för terapeutiska behandlingar som jag tycker är mycket intressant och har med tiden fått erfarenheter som går bra att använda i det sammanhanget. Ex: Skuldrorna har det jobbigt i dagens livsstil. Vi gör väldigt mycket arbete och annat med armarna sträckta framåt och blir med tiden överansträngda av statisk belastning så att skulderpartiet "stelnar". Resultatet blir att axlarna och skuldrorna gör ont, man kan bli stel i nacken, få domningar, känselbortfall och värk i armarna. I bland förväxlas karpaltunnelsyndrom med detta och opereras utan lyckat resultat. 


Höfter och knän


är ett annat område som behöver lite omsorg. Inför en höftledsoperation är det en fördel att förbereda operationen med mjukgörande behandling och från 6 månader efter att operationen är avklarad behandla inre och yttre ärrbildningar för att få tillbaka rörligheten och smidigheten så mycket som möjligt.


Vad gäller knän finns ett tillstånd som mycket påminner om armbågens musarm. Detta är ganska vanligt, särskilt på de som löper eller spelar fotboll m.m. Vem som helst kan få detta bara genom att lite olyckligt vrida benet vid en helomvändning hemma i köket t.ex. Det kan yttra sig som att plötsligt bli svårt att gå i trappor samtidigt som att det värker och "ger en stöt" i knät.


Besvär med ländryggen och stussen


där låsningar inte är ensam orsak eller inte alls orsaken till smärtan och stelheten är ytterligare ett område som jag behandlat med gott resultat. 

"Det går nog inte att göra något åt"


Även du som bär på något problem i rörelseappraten som man brukar säga att "det inte går att göra något åt" och menar att det får man leva med är välkommen hit. Följderna av en skada, efter läkningen kan också behöva lite omsorg. Har du letat runt efter hjälp och gett upp? Här kanska du kan få hjälp. Alla terapeuter jobbar olika och jag har hjälpt många som gett upp. Vad som än sägs går det ändå väldigt ofta att göra något åt problemet.


Probleminriktad Specialbehandling 

enl. Humlanmetoden


För dig med någon form av problem som du vill ha hjälp med som axlar, armbåge, höfter, ryggskott, muskler osv. anpassas helt efter dina behov.


Här används ett flertal olika behandlingsformer som kan blandas för att om möjligt lösa ditt problem. T.ex Bindvävsmassage, Klassisk Massage, Strech, Kiroterapi (liknar kiropraktik). m.m


Detta är ingen "evighetsbehandling" utan slut! Du blir först undersökt och får en inledande behandling för att bedömma om det är möjligt att göra någon förändring för dig. Efter ett par veckor kommer du tillbaka för utverdering och ytterligare en behandling.


Ett par veckor efter den gör vi en ny utverdering. Finns då inga märkbara förbättringar tas ett gemensamt beslut om att avbryta eller fortsätta behandlingen. Det vanligaste upplevelsen är ganska stora förbättringar. I genomsnitt behövs 4 behandlingar enligt erfarenhet


Ovan nämnda exempel på problem-behandlingar
bokas som Humlanmetoden i menyn. Se mer info om detta i tjänstbeskrivningen. 


Du kan skapa ett eget paket med behandlingar


så får du extra tid för din vistelse. Här finns lugnet och vi har all tid i världen för dig! Vill du sitta kvar efter behandlingen går det bra. Då kan du få en kopp kaffe eller te och lyssna på tystnaden innan du åker tillbaka hem. Tanken är att ingen ska behöva skynda sig tillbaka ut i verkligheten. Därför finns det alltid tid till förfogande för den som vill utan extra kostnad 


Rabatter:


Här hos Humlans Friskvård & Hälsa används ett rabattsystem för privatpersoner som var femte besök ger 20 % rabatt på valfri behandling oavsett storlek att användas när det passar dig. Antingen direkt eller vid ett senare tillfälle. Du kan ta med en vän så får den också del av den rabatten! 


För frågor om behandlingar och tjänster
går det att kontakta mig via humlanfrisk@gmail.com 

eller telefon 070-4963734 


Mina vidareutbildningar:


Spaterapeut hos Babor och Garm i Stockholm

 

Kiroterapeut (liknar Kiropraktik) hos Ahlstrands i Karlstad av den mångkunnige Calle Ahlstrand själv.


Energimassage hos Nyvana i Stockholm genom Axelsons. Energimassage kommer från Japan och utövas där "on the go", ute på gatan på en pall några minuter. Här har vi andra sätt att utöva detta inne på mottagningen, på speciella stolar där du sitter frammåtlutad med stöd för huvudet och armarna.  

 

Shiatsu hos Svenska Shiatsuakademin från Sundsvall. Just nu är Shiastsu inte möjligt att boka pga platsbrist i lokalen.


Bindvävsmassage hos Axelsons genom Bergqvists i Linköping och leddes av Sveriges främsta Bindvävsexpert Eva Rask som på allvar infört denna från ursprungslandet Tyskland till Sverige och i årtionden arbetat med detta. Det är en medicinsk behandling. Bindvävsmassagen uppstod i Tyskland i slutet på 1800-talet av en kvinna som behandlade sitt eget ben på detta sätt. Längre in på 1900-talet kom det att ingå i den Tyska sjukvården som ett sätt att behandla olika tillstånd i kroppen.
Välkommen! 

 

Öppet vid bokning

    09:00- 21:00 

       alla dagar

Bokning/Info:

070-4963734