Välkommen till

Humlans Friskvård & Hälsa i Nyköping

Bokning/info 070 4963734

Varierande Öppettider!

Öppet vid bokning

09:00- 21:00

Välkommen!

Adress:

Harlund Humlan 1

61195 Nyköping


epost: humlanfrisk@gmail.com


Boka på tel:

070-4963734

Om mig och mina behandlingar!

Jag har lång erfarenhet av behandlingar och Massage. I början av 1990-talet kom jag i kontakt med behandlingar av denna typ för första gången då jag själv var i stort behov av hjälp med olika problem i armar, ben och rygg. Resultatet av den hjälp jag fick tyckte jag var fantastisk och utmynnade i utbildning till Massör. Sen har jag byggt på med andra utbildningar.


Jag har arbetat i flera olika yrken under mitt liv som varit tunga och slitsamma för kroppen innan jag kom in på denna bana. Jobb i butik, byggarbetare, fordonsmekaniker i fält (dvs. i skogen eller på någons gård), leveranser med lastbil, på fryslager m.m.   


Jag brinner för terapeutiska behandlingar för att försöka lösa dina problem i rörelseapparaten men alla är välkomna även utan några problem att lösa, bara för en stund med en skön behandling eller för att fly vardagens stress och bara få vara för sig själv några timmar. 


Problemlösning

tycker jag är mycket intressant och har med tiden fått erfarenheter som går bra att använda i det sammanhanget. Ex: Skuldrorna har det jobbigt i dagens livsstil. Vi gör väldigt mycket arbete och annat med armarna sträckta framåt och blir med tiden överansträngda av statisk belastning så att skulderpartiet "stelnar".


Resultatet blir att axlarna och skuldrorna gör ont, man kan bli stel i nacken, få domningar, känselbortfall och värk i armarna. I bland förväxlas karpaltunnelsyndrom med detta och opereras utan lyckat resultat. 


Höfter och knän

är ett annat område som behöver lite omsorg. Inför en höftledsoperation är det en fördel att förbereda operationen med mjukgörande behandling och från 6 månader efter att operationen är avklarad behandla inre och yttre ärrbildningar för att få tillbaka rörligheten och smidigheten så mycket som möjligt.


Vad gäller knän finns ett syndrom som mycket påminner om armbågens musarm. Detta är ganska vanligt på många och särskilt på de som löper eller spelar fotboll m.m. Vem som helst kan få detta bara genom att lite olyckligt vrida benet vid en helomvändning hemma i köket t.ex. Det kan yttra sig som att plötsligt bli svårt att gå i trappor samtidigt som att det värker  och "ger en stöt" i knät.


Besvär med ländryggen och stussen

där låsningar inte är ensam orsak eller inte alls orsaken till smärtan och stelheten är ytterligare ett område som jag behandlat med gott resultat. 


Det mesta går att göra lite bättre! Välkommen att prova!


Här finns ett brett utbud

av behandlingar som jag hoppas ska passa dig. Humlans Friskvård & Hälsa är en fortsättning på Humlans Sköna Värld som vi drev 2006 -2017 på samma plats. 

Här kan du få: 
flera olika Massage t.ex Gravidmassage, Fibromassage, Koppningsmassage, Avstressande Taktil-massage och Massage av Skalp, Nacke och Axlar eller Spabehandlingar för dig som bara vill koppla av en stund.Gravida kan med hjälp av ett speciellt hjälpmedel få njuta av valfri massage ända upp i nionde månaden

Jag kan även hjälpa dig med behandlingar mot problem som: 
Migrän / Spänningshuvudvärk, Käkbesvär, Ryggskott, Nackspärr, Musarm, Tennisarmbåge, Höftlederna (som även behöver hjälp före och efter operation om operationen är för minst 6 månader sedan), Ischias, Ländryggsbesvär, Knäproblem, Vissa besvär med svanskotan, Bålmuskulaturen (kan vara orsaken till ont i ryggen). Specialitet är axlar och skuldror. 

"Det går nog inte att göra något åt"
Även du som bär på något problem i rörelseappraten som man brukar säga att "det inte går att göra något åt" och menar att det får man leva med är välkommen hit. Följderna av en skada, efter läkningen kan också behöva lite omsorg. Vad som än sägs går det ändå väldigt ofta att göra något.

Ovan nämnda exempel på problem-behandlingar
bokas som Humlanmetoden i menyn. Se mer info om detta i tjänstbeskrivningen. 

Du kan skapa ett eget paket med behandlingar

så får du extra tid för din vistelse. Här finns lugnet och vi har all tid i världen för dig! Vill du sitta kvar efter behandlingen går det bra. Då kan du få en kopp kaffe eller te och lyssna på tystnaden innan du åker tillbaka hem. Tanken är att ingen ska behöva skynda sig tillbaka ut i verkligheten. Därför finns det alltid tid till förfogande för den som vill utan kostnad 


Rabatter:
Här hos Humlans Friskvård & Hälsa används ett rabattsystem som var femte besök ger 20 % rabatt på valfri behandling oavsett storlek att användas när det passar dig. Antingen direkt eller vid ett senare tillfälle. Kanske ta med en vän så får den också del av den rabatten? Skapa ett paket av de behandlingar som finns, för dig själv eller tillsammans med någon. Det är den sammanlagda summan som bestämmer rabatten vid betalning.


För frågor om behandlingar och tjänster
går det att kontakta mig via humlanfrisk@gmail.com  eller telefon 070-4963734 

Välkommen!Mina vidareutbildningar:


Spaterapeut hos Babor och Garm

 

Kiroterapeut hos Ahlstrands i Karlstad


Energimassage hos Axelsons i Stockholm 

 

Shiatsu genom Svenska Shiatsuakademin i Sundsvall


Bindvävsmassage hos Axelsons genom Bergqvists i Linköping 
Välkommen!