Om mig

Välkommen till

Humlans Friskvård & Hälsa i Nyköping

Varierande Öppettider!

Öppet vid bokning

09:00- 21:00

Välkommen!

Adress:

Harlund Humlan 1

61195 Nyköping


epost: humlanfrisk@gmail.com


Boka här:

070-4963734

Om mig och mina behandlingar!

Jag har lång erfarenhet av behandlingar och Massage. I början av 1990-talet kom jag i kontakt med behandlingar av denna typ för första gången då jag själv var i stort behov av hjälp med olika problem i armar, ben och rygg. Resultatet av den hjälp jag fick tyckte jag var fantastisk och utmynnade i utbildning till Massör. Sen har jag byggt på med andra utbildningar.


Jag har arbetat i flera olika yrken under mitt liv som varit tunga och slitsamma för kroppen innan jag kom in på denna bana. Jobb i butik, byggarbetare, fordonsmekaniker i fält (dvs. i skogen eller på någons gård), leveranser med lastbil, på fryslager m.m.   


Jag brinner för terapeutiska behandlingar för att försöka lösa dina problem i rörelseapparaten men alla är välkomna även utan några problem att lösa, bara för en stund med en skön behandling eller för att fly vardagens stress och bara få vara för sig själv några timmar. Problemlösning

tycker jag är mycket intressant och har med tiden fått erfarenheter som går bra att använda i det sammanhanget. Ex: Skuldrorna har det jobbigt i dagens livsstil. Vi gör väldigt mycket arbete och annat med armarna sträckta framåt och blir med tiden överansträngda av statisk belastning så att skulderpartiet "stelnar".


Resultatet blir att axlarna och skuldrorna gör ont, man kan bli stel i nacken, få domningar, känselbortfall och värk i armarna. I bland förväxlas karpaltunnelsyndrom med detta och opereras utan lyckat resultat. 


Höfter och knän är ett annat område som behöver lite omsorg. Inför en höftledsoperation är det en fördel att förbereda operationen med mjukgörande behandling och från 6 månader efter att operationen är avklarad behandla inre och yttre ärrbildningar för att få tillbaka rörligheten och smidigheten så mycket som möjligt.


Vad gäller knän finns ett syndrom som mycket påminner om armbågens musarm. Detta är ganska vanligt på många och särskilt på de som löper eller spelar fotboll m.m. Vem som helst kan få detta bara genom att lite olyckligt vrida benet vid en helomvändning hemma i köket t.ex. Det kan yttra sig som att plötsligt bli svårt att gå i trappor samtidigt som att det värker  och "ger en stöt" i knät.


Besvär med ländryggen och stussen där låsningar inte är ensam orsak eller inte alls orsaken till smärtan och stelheten är ytterligare ett område som jag behandlat med gott resultat. 


Det mesta går att göra lite bättre! Välkommen att prova!Mina vidareutbildningar:


Spaterapeut hos Babor och Garm

 

Kiroterapeut hos Ahlstrands i Karlstad


Energimassage hos Axelsons i Stockholm 

 

Shiatsu genom Svenska Shiatsuakademin i Sundsvall


Bindvävsmassage hos Axelsons genom Bergqvists i Linköping 
Välkommen!